Haber

Gülizar Biçer Karaca: “Mutfağa giremeyen soğan tahılla alınır hale geldi. Soğan sofrada değil tencerede”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, memleketi Denizli’nin Bekilli, Çal ve Baklan ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Karaca, “Ey ekonominin kitabını yazan krizlerin efendisi Erdoğan, vatandaşı yerle bir ettiğin duruma bak. Şimdi sofranın tacı süs olsun diye saksılarda. Bu sana ders olsun Erdoğan. , bunu da gördük.Mutfaklara giremeyen soğan artık tahılla alınıyor.Soğan sofrada değil saksıda.” diye bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, memleketi Denizli’nin Bekilli, Çal ve Baklan ilçelerinde esnafı ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi. Biçer Karaca, ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, bir esnafın “Fiyatlar yükselince soğanları baş tacı yaptık, saksılara koyduk” dediğini belirtti.

“TEREYAĞI VE KREMİNİN KİLOSU 170 LİRA, VATANDAŞ 1 KG BİLE BIRAKMAZ”

Bekilli’deki esnafa Millet İttifakı siyasetini anlatan Gülizar Biçer Karaca, Çal pazarında karşılaştığı tablonun sosyal medya hesabından, “Çal Pazarı’ndan bildiriyoruz. Tereyağı ve kaymak kilosu 170 lira, vatandaşlar bırakın yarım kiloyu 1 kilo bile alamıyor.Pazarda tereyağı satan Çallı kardeşlerimiz, “Kuzumuzu besleyemiyoruz. 1 torba yem 400 lira” dedi. Biçer Karaca, ‘Ey ekonominin kitabını yazan krizlerin efendisi Erdoğan, bakın vatandaşı yerle bir ettiğiniz duruma bakın. Masanın tacı artık dekorasyon amaçlı saksılarda. Bu sana ders olsun Erdoğan, bunu da gördük. Mutfaklara giremeyen soğan artık tahıllarla alınıyor. Masada değil, tencerelerde. soğan” dedi.

“Sıcak Soğan Yemek ve SICAK ÇAY İÇMEK ZARARLIDIR”

Biçer Karaca, “Acı soğan yemek, sıcak çay içmek haram oldu. Meyve smothie’leri, satıcının kan ağladığı boş meyve ve sebze sepetleri bunlar sizin eseriniz. 14 Mayıs’ta bu bozuk çark dönecek.”

“PAZAR YERLERİ TESCİLLİ, ŞEFFAF, GÜVENLİ TİCARET ALANLARI OLACAK”

Üreticiyi destekleyen politikaları paylaşan Karaca, “İktidarımız ne olacak?” dedi ve kaydetti:

“Kamu kurumları, yerel yönetimler, KOBİ’ler ve kooperatiflerin iş birliğini öngören Paylaşım Ekonomilerini yaygınlaştıracağız.

Hal Kayıt Sistemi ile başlık etiketi uygulamasını yaygınlaştırarak tüketicilerimizin piyasayı takip etmesini sağlayacağız.

Yerel yönetimlerle etkin bir uyum ve iş birliği içinde sebze ve meyve ticaretimizin değerli bir bölümünün yürütüldüğü klasik hal yerlerini tescilli, şeffaf ve güvenilir ticaret alanlarına dönüştüreceğiz.

Pazar alanlarının, kooperatif üyesi veya çiftçi olan üreticinin haftanın diğer günlerinde ürünlerini sattığı alanlar olarak değerlendirilmesini sağlayacağız.

Kentsel tarımı ve topraksız dikey tarımı destekleyeceğiz.

Tarım ve gıda üslerini büyük metropollere yakın yerlerde hayata geçirerek afet, kriz ve salgın dönemlerinde gıdaya erişim riskini en aza indireceğiz.

“KÜÇÜK SANATÇIMIZI ZİNCİR PAZARLARA KARŞI KORUMAK İÇİN GEREKLİ DÜZENLEMELER HIZLA UYGULANACAKTIR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, partililerle ‘Sen Diyorsun’ broşürleri dağıtırken; Bu krizden çıkmak için, yanlışın gücü ekonomiPolitikalarını eleştirmekle yetinemeyeceklerini, ekonomik programı ve ekonomi kadrolarının krizden çıkmaya hazır olduğunu, Millet İttifakı yönetimi altında tüm vatandaşların geçimine son vereceklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Ticaret Bakanlığı, Esnaf ve Ticaret Bakanlığı olarak yeniden yapılandırılacaktır.

Esnafımızın salgın sürecinde kullandığı kredilerin faizleri ile BAĞ-KUR’un faizleri ve vergi borçları silinecek, kalan anapara uygun vadede ödenecek.

Esnafımıza emekli olabilmeleri için en son 2000-2008 yılı ortası için uygulanan geriye dönük borçlanma hakkı, ticaret sicil kayıtlarına ve esnaf odalarına bağlı kalınan süreler dikkate alınarak verilecektir.

Esnaf Ahi Sandığı’na dahil olan esnafımızın kısa çalışma ödeneği gibi gelir kaybını telafi edecek uygulamalardan faydalanması sağlanacaktır. Esnaf Ahi Sandığı uygulaması çerçevesinde esnafın ödeyeceği katkı payı oranında indirim yapılacak.

Esnaf ve sanatkarlarımızın ayakta tedavi gördükleri hastalıkları ve süreçleri kapsayan geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeleri sağlanacaktır.

İşyeri kira ödemelerinde stopaj oranı sıfırlanacak.

10 yaşını dolduran şoför esnafından araçlarının yenilenmesinde ÖTV alınmayacak.

Küçük esnafımızın zincir marketler, büyük marketler ve AVM’lere karşı korunması ve haksız rekabetin önlenmesi için gerekli düzenlemeler süratle hayata geçirilecektir.

Esnafın e-ticaret pazaryerlerinde satış yapması daha kolay olacak ve bunun maliyetini düşürecek tedbirler alınacak.

Esnaf, sanatkar ve küçük sanayicilere yönelik geliştirme faaliyetleri kapsamında iş kolları yeniden düzenlenecektir. Esnaf-tacir, sanatkâr-sanayici ayrımı gözetilerek her iki dairenin meslek örgütlenmesinde yaşanan sıkıntılar giderilecektir.

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu